LILLE EYOLF
Spilles på Teater Ibsen 12. og 13. april 
"Har dere noe som gnager her i huset?"
Lille Eyolf er kanskje Ibsens mest mystiske, magiske og mørke stykke. Et drama om å miste et barn, miste seg selv - og gjenoppstå på nytt.

Alfred Allmers har nettopp kommet hjem fra en fjelltur. Turen har gitt ham ny innsikt: I stedet for å fullføre avhandlingen sin om "det menneskelige ansvar", skal han ta det menneskelige ansvar - i kraft av å ta seg bedre av sin handikappede sønn, Eyolf.

Eyolf er delvis lam etter å ha falt ned fra stellebordet som spedbarn. Grunnen til at ekteparet Alfred og Rita ikke passet på, er at de hadde sex. Eyolf halter derfor rundt som en kronisk påminnelse på foreldrenes omsorgssvikt.

Ekteparets kjærlighetsliv er så godt som dødt, til Ritas store fortvilelse. Barnet er i veien. "Jeg skulle ønske jeg aldri hadde født ham", sier hun rett ut. Det er da Rottejomfruen banker på døren, og spør om det ikke kan være slik at de har "noe som gnager her i huset"...

Teater Ibsen har hentet inn et fantastisk internasjonalt team til å iscenesette dette mørke dramaet. Den tyske regissøren Silvia Rieger har jobbet ved det prestisjefylte teateret Volksbühne i Berlin i 25 år, og satte nylig opp, og spilte hovedrollen i Kong Lear på deres hovedscene. Hun tar med seg sin faste italienske scenograf, Laurent Pellessier.

Flere spilledatoer og turnéplan kommer.

LogoSkienBBL_txtBak.jpg
SBBL-rabatt på forestillinger i Skien

Ordinærpris kr 300,-
SBBL-pris: Kr 200,- Inntil 2 billetter pr medlemskort.
Vi har kun 250 billetter til denne prisen - førstemann til mølla!

Ring 35 90 50 40 for å reservere SBBL-billetter.Kommentarer

Samarbeidspartnere:

Sparebanken Sør Kongelige Norske Marines Musikkorps Skien Boligbyggelag Papirhuset teater