DUS 2017
DUS - Den Unge Scene hos Teater Ibsen 31.03 - 01.04
Gruppene som deltar i år er Notodden Barne- og Ungdomsteater, Skien Kulturskole, Sandefjord Kulturskole, Frilynt (Vestfold) og Skiringssal Folkehøgskole (Vestfold).

Notodden Barne- og Ungdomsteater viser LØVEN SOVER av Amalie Kasin Lerstang
LØVEN SOVER

Agnes begynner i ny sommerjobb i en fornøyelsespark, men første dag viser det seg at jobben er noe helt annet enn det hun hadde ventet seg. Det kommer ikke publikum til parken, og dyrene som hun hadde gledet seg til å stelle, de får hun ikke se. Likevel utfører ungdommene som jobber i parken de meningsløse oppgavene sjefen ber dem om, de står utenfor inngangen og roper om alt parken ikke har å by på, og ingen hører på dem. Agnes bestemmer seg for å bryte reglene; hun går inn i parken, inn til dyrene som også ser ut til å ha gitt opp. LØVEN SOVER handler om det som kan skje når vi i vår streben etter å prestere, blindt lyder autoriteter uten å stille spørsmål og hva og hvorfor.

Amalie Kasin Lerstang (f.1988) er fra Notodden. Hun er utdannet tekstforfatter fra Westerdals Høyskole og har studert litteraturvitenskap. Som forfatter debuterte hun med romanen «Europa» i 2014, og den fikk hun Tarjei Vesaas debutantpris for. Hun har tidligere skrevet og medvirket i stedsspesifikke forestillinger med teaterkompaniet SELSKAP. Stykket hun har skrevet for DUS; LØVEN SOVER, er utviklet i samarbeid med Notodden Barne- og Ungdomsteater som valgte Amalie som «sin» forfatter.


Skien Kulturskole, Sandefjord Kulturskole, Frilynt og Skiringssal Folkehøgskole viser alle Å TELLE TIL NULL av Kristofer Grønskag
Å TELLE TIL NULL


Å TELLE TIL NULL er bygd opp nesten som en bombe. Fra scene ti teller vi ned til scene null. Vi møter ungdommer som alle blir påvirket av hverandres handlinger; Vi, Gjengen som lager en Youtube-hit på en jernbaneskinne, en ung realitystjerne og en stalker, de som har jobben med å vaske bort ihjelkjørte dyr av togene, og de som lurer den fysisk utviklingshemmede Lars til å stjele fyrverkeri. Og ikke minst en syk hund og en død ku. Altså et lappeteppe av et stykke som henger sammen og stiller spørsmål. Er det for eksempel lov til å ikke være konstant glad i lykketyranniet? Tør vi vise hvem vi egentlig er når alt er bare fasade? Og hva skjer egentlig når vi får nok, når vi har talt til null?

Kristofer Grønskag (f.1984) er fra Frøya i Sør-Trøndelag. Han er dramatiker og universitetslektor og debuterte i 2009 med stykket «Den elskede». Siden har han skrevet en rekke tekster for barn, ungdom og voksne. Stykkene hans er så langt oversatt til åtte språk. I 2012 vant stykket hans «Den elskede» Amsterdam Fringe Award.
Produksjonen «Kinder K» hadde urpremiere under Norsk Dramatikkfestival 2013, ett stykke som vant andreplassen i Norsk Teaterråds manuskonkurranse, og som våren 2016 hadde internasjonal premiere i København. Andre titler er «Satellitter på himmelen», «Gutten», «Hybris», «Og alt skal bli borte» og «Demokratikk». Grønskag var husdramatiker ved Dramatikkens Hus 2013 - 2015. I 2014 - 2015 var han norsk representant i European Writers Lab


Forestillingene spilles:
Det er gratis inngang på alle DUS-forestillingene, og billetter kan reserveres på forhånd på tlf: 35 90 50 40

Tid Hvem Hva
31. mars    
Kl 18:15 Skien Kulturskole Å telle til null
Kl 20:15 Frilynt Å telle til null
     
1. april    
Kl 11:00 Sandefjord Kulturskole Å telle til null
Kl 14:00 Notodden Barne- og Ungdomsteater Løven sover
Kl 16:15 Skiringssal Folkehøgskole Å telle til null

Samarbeidspartnere:

Sparebanken Sør Kongelige Norske Marines Musikkorps Skien Boligbyggelag Papirhuset teater